Fotós túra: Jégvilág a Balatonon, 2024.01.13.

Hideg éjszakák, szeles nappalok, fagypont alatti hőmérséklettel. Igen, ez a fotósok egyik „álma”, mert ilyenkor valósul meg a jégvilág a Balatonon. Most sem volt ez másképp, így hát elindultunk 1 napra. Nehéz körülményekkel indultunk, munka után, 2 óra alvással, de minden pillanatát megérte. A túráról egy vlog videó is készült, ezt a cikk alján, vagy YouTube csatornámon találhatjátok meg.

Az alábbiakban élménybeszámolót olvashattok képekkel, időrendi sorrendben.

Az első állomásunk még az indulásnál sem volt eldöntve. Véleményem szerint 2 opció jöhetett szóba: vagy elmegyünk az északi partra (mivel a déli part felé van a napkelte), vagy megpróbálunk valamit alkotni a déli parton, kihaszálva a színeket. Hosszas gondolkodás és tervezés után a déli partra esett a választásunk, már csak azért is, mert az északi parton sokkal kevesebb jég volt a beérkezett infók szerint. Több sikertelen helyszín után végül Balatonfenyvesnél kötöttünk ki:

A napkelte fotózása után sirály fotózás volt, majd drónnal is felmentünk körbenézni és pár fotót lőni. 

Innen tovább indultunk (vagy is hát vissza felé, kelet felé). Következő állomásunk Fonyód környéke volt, ahol szintén igazi mesevilág fogadott minket. A partra sodorta a szél a jégtáblákat, ami csodálatos látványt nyújtott. 

Balatonboglárra indultunk tovább, ahol már Gyula előző nap járt, így tudtuk, hogy itt is van egy kis jégvilág a Balatonon, amit meg kellene nézni. Így is tettünk, a természet itt is csodálatosat tudott alkotni.

Mivel már nagyon délután volt, ezért el kellett kezdeni készülni a naplementére. Mivel kelet felé már egyre kevesebb volt a jég, nyugat felé pedig már nem nagyon volt jó helyszín, így Fonyódliget mellett döntöttünk. Itt a már ismert helyszínen fotóztunk, drónnal, lámpákkal, jeget megvilágítva, majd 1-2 életkép is készült, itt a rólam készültet láthatjátok majd. Ezután már sötét volt, hideg volt, fáradtak is voltunk, így elindultunk haza erről a remek túráról, aminek össztávja végül 550 km lett.

A túráról készült egy hosszabb videó is, ezt itt lent megtaláljátok, ott részletesebben is átélhetitek azt amit mi is. 

További cikkek: https://www.davidiphoto.hu/cikkek-blog/

Fotóim: https://www.davidiphoto.hu/fotok/

Discord szerverem: https://discord.gg/UBbrha9hB2

 

A túrához a táskát a Vanguard biztosította! 
Vanguard VEO Active 53, megvásárolható itt: 
Tripont

Vlog: Jégvilág a Balatonon:

 

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.