2023 évértékelő / legjobb képek

Elsőnek a szokásos évértékelő statisztika: 67 db fotós nap volt, kb. 5500 db kép készült, ebből végül 1110 db lett kidolgozva, ide az oldalra pedig kb. 100 db került fel. A tavaly saját magam által kitűzött célt követtem: kevesebb, egyedibb, de inkább jobb képek készítése. Ez valamilyen szinten sikerült is, de rengeteg tanulni való vár még rám. Idén szinte minden hétvégén szántam időt a tanulásra és ez a jövőben is így fog maradni.

2023-ban sikerült eljutnom több nagy fotós túrára is. Mind a kettő Szlovéniában volt, ahol felejthetetlen élményekkel tudtam gazdagodni. Az egyik nyár vége felé, a másik ősszel valósult meg. Ezekről cikkek és videók is készültek. A túrák remek gyakorlások voltak, több olyan megoldandó szituáció volt, ami nem mondható egyszerűnek, de mégis sikerrel tudtam venni ezeket az akadályokat, vagy legalábbis tudtam belőlük tanulni, hogy miként lehet jobban csinálni. 

Tavaly év végén nem igazán voltak technikai fejlesztések tervbe véve, vagyis inkább csak álmodozás szinten. Ennek ellenére fotós ‘karrierem’ egyik legnagyobb fejlesztési csomagját vittem véghez az idei évben. Ebbe mind a fotózás, mind a videózás bele tartozik. Többek között lecseréltem a vázamat, valamint több új, videózásra is alkalmas eszköz érkezett, továbbá a Vanguarddal közös együttműködés keretében új táska is beszerzésre került.
Az újdonságok listája a teljesség igénye nélkül: Nikon D850, Nikon 16-35, Vanguard Veo Active 53 táska, Vanguard Alta Pro 263 AB100 állvány, GoPro Hero 11, Insta360 X3 360 fokos kamera, iPhone 14 Pro, Jackal EasyGo állvány, DJI Osmo Pocket 3 kamera, DJI Mini 3 Pro drón, KF Concept Alpha 25L backpack, KF Concept ND1000 és CPL szűrő. Részletesebben a Rólam oldalon.

A képek 75%-a inkább az év második felében készült, a nyár teljes egészében a viharoké volt leginkább, ahol a terepmunkát beáldoztam a tanulásért és szinte az egész nyaram a fejlődésről szólt, aminek köszönhetően sikerült felérnem az egyik legmagasabb szintre, ahova hobbiból el lehet érni: Előrejelzést írhattam a Viharvadászok Egyesületénél

Ráálltam a videós tartalmakra is. Az év második felében elkezdtem sokkal jobban foglalkozni a YouTube csatornámmal, ahol változatos tartalommal várok mindenkit, többek között fotózós témákkal és a túrák összefoglalóival is. Ahogy a fotózásra, úgy a videózásra is minden hétvégén szánok időt tanulás szinten, hogy minél jobb videókat tudjak majd hozni a jövőben. 

Itt a weboldalon sok új design változás történt. Cikk írásban kicsit el vagyok maradva, idén mindössze 3 készült, ebből 2 db fotós túráról összefoglaló, 1 db rövidebb pedig oktató jellegű. 

Viharok / időjárás témában az idei évben sikerült egy nagyon jó közösséget kiépíteni Discord szerveremen, remélem, hogy a fotózással kapcsolatban is el tudom ugyanezt érni. Közösséggel kapcsolatban ugyan már volt egy fotós csoportom (VV Photo Pub), de elindítottam egy teljes mértékben hozzám tartozó csoportot, amit egy barátias fotós társaság létrehozása érdekében alapítottam. Ehhez csatlakozni itt tudtok: DavidiPhoto Pix Room
Itt szívesen látok kezdőket és haladókat is, viszont némi minimális követelményem van a posztoláshoz. Természetesen bármelyik elérhetőségemen (elsősorban Discordon) szívesen segítek a jobb fotók érdekében. A csoportban heti témák is mennek, mindig különböző nyereményekért, amit én finanszírozok saját magam. 

Összegezve: Szerintem egy nagyon jó évet sikerült zárnom. Bár fotó készülhetett volna több és jobb is, de idén inkább a felkészülés volt túlsúlyban. Szinte mindent megvalósítottam, amit szerettem volna, akár felszerelés, akár fotós terv volt. Köszönöm mindenkinek, hogy ez létrejöhetett! 

Mik a tervek 2024-re?

Fotós és videós tervek egyaránt vannak. 
Fotózással kapcsolatosan ismételten szeretnék legalább 2-3 db külföldi utat is szervezni, cél elsősorban most Ausztria, Szlovénia, Olaszország lehet, de egy Izland is mozgatja a fantáziám. Folytatom az elméleti és gyakorlati tanulásokat is. 
Van több fotós SOROZAT tervem is, amikhez az eszközöket már beszereztem, remélhetőleg lesz időm és lehetőségem is véghezvinni, de ha sikerül, akkor úgy is látni fogjátok:) 
Videózásban a cél, hogy minél több és minőségibb tartalmat prezentáljak. Szeretnék több fotós oktató/magyarázó videót készíteni, elsősorban a kezdő fotósok számára, továbbá minél több vlog videót csinálni a fotós túrákon.

A friss tartalmaim továbbra is Facebook oldalamon követhetőek napi szinten: Davidi Photo

BUÉK és jó fényeket mindenkinek! 

2023-ban készült legjobbnak ítélt képeim:

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.