2020 best of képeim

2020 sok szempontból más év volt.
Elsőnek kis statisztika: 161 napon készítettem fotókat, 569 Gb méretben, ez 21652 db képet jelent, ebből végül 1771 db lett kidolgozva. A végül publikált képek ennél sokkal kevesebb darabszámot mutatnak, de ezt pontosan nem tudom megmondani. Nagyon sok régebben készült képet is elővettem és újra kidolgoztam, ez legalább 250-300 db-ot jelent, de ezeket NEM tettem bele ebbe az összeállításba, hogy tényleg csak az idei évre koncentráljunk. Ezeket a képeimet a Fotók menüpont alatt megtaláljátok.
Átalakult ez a weboldalam, sok hibajavítást és design változást is beiktattam. Elindult a tiszavolgyidavid.com domainem is, így kicsit könnyebben megtalálható az oldalam. 
A vírus miatt valamennyire átalakultak a fotós szokások, illetve az én fotózási szokásaim is megváltoztak az év második felében. Az év első fele leginkább repülő fotózással telt. A járványhelyzet miatt rengeteg különleges gép érkezett Ferihegyre, ezért sokszor jártunk ki éjszaka, hajnalban, késő este, vagy amikor épp a helyzet kívánta.
Az év második felében inkább kisebb túrák voltak a jellemzőek, Hűvösvölgy, fényvillamos, Budapest. Előtérbe került a tanulás, fejlődés, rengeteg könyvet olvasok a fotózással kapcsolatban és videókat is aktívan nézek.
December közepén elkezdtem játszani a Gurushots oldalon is (fotós challengek), ahol rövid idő alatt már ‘expert’ státuszban járok. Ez az oldal úgy érzem inspirációt ad, sok képet lehet nézni, vannak köztük igen jók is, emellett a különböző témákra elő lehet venni a régebbi képeket újra kidolgozni, esetleg ha az idő engedi akkor kimenni és fotózni.

Mik a tervek 2021-re? 
Szeretném magam magasabb szintre fejleszteni, ezáltal folytatom az olvasást, tanulást, gyakorlást. Álomnak tűnik, de szeretnék a Nikon D750-ről Nikon Z6-ra váltani (esetleg Sony A7 III de ez az egész park lecserélésébe kerülne, ez pedig nem fog menni egyhamar). Ha a helyzet engedni fogja akkor nyáron szeretnék 1-2 külföldi túrát is megejteni majd. Megpróbálok majd minél különlegesebb látószögekre, perspektívákra, kompozíciókra menni. Röviden ennyi most, lássuk hát mit alkottam 2020-ban:  

2020-ban készült legjobbnak ítélt 100 képem: Időrendi sorrendben: Legújabbak (év végiek) legfelül, legrégebbiek (év elejiek) alul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.