Mivel telt a nyár vége és az ősz?

Régóta nem készült blogbejegyzés, úgy gondoltam jöhet egy kis helyzetjelentés, hogy mi is történt fotózás terén velem az elmúlt fél évben.
A magánéletem gyökeresen átalakult, ezzel együtt a fotózási szokásaim is megváltoztak. Sokkal több időt töltök a családommal és jóval kevesebb időt fotózással, legalábbis terepen 🙂

A nyár végi viharvadászatok és fotózások nagyrészt elmaradtak, mindössze néhányszor mentem / mentünk ki terepre, esetleg a reptérre, vagy pedig a kertben találtunk némi fotós témát.

Az ősszel a szokásos őszi kis túra azért nem maradt el, kis kirándulással egybekötve készültek ilyen hangulatú képek. A helyszín ezúttal Hűvösvölgy volt. Most kifejezetten a gőzmozdony érkezésére időzítöttünk. Napsütés ugyan nem volt, de ennek örültem, sokkal hangulatosabb képek születhettek így, mintha a fákon átszűrődő napfény adta volna a hátteret. 

A november már leginkább itthoni tanulással telt. Elkezdtem komolyabban ráfeküdni a fotózással kapcsolatos témakörökre. Videókat nézek, könyveket olvasok, utómunkát tanulok. Szeretnék több képet feltölteni fotós oldalakra, mint az 500px, Behance, stb.
Teszteltem az Adobe Photoshop Lightroom 1 TB előfizetést, vele együtt az Adobe Portfolió helyet is, ahol egyszerűen, könnyen hozhatunk létre egy egyszerű weboldalt, ahol fotóinkat tudjuk megmutatni a nagyközönségnek (előfizetés mellé ingyen jár). Ezt bátran ajánlom azoknak, akiknek csak Facebook oldaluk van, és egy kis előrelépésben gondolkoznak. A tesztoldalam a https://davidiphoto.myportfolio.com/teszt címen érhető el.

Régebbi vágyam volt, hogy portrézok, illetve street fotózásba is bele kóstolok majd. Ezeknek első próbálkozásait láthatjátok alább, bár a portrékon kívüli fotók inkább minimal stílusba illenek egyelőre. 

A jövőben tervben vannak összehasonlító tesztek, képek is, ebből egyet már kezdetlegesen csináltam is, ahol az FF és APS-C szenzor „tartalékát” mutatom be, de ezekről majd a későbbiekben tartalmasabb, részletesebb tesztek is lesznek. 

Az év hátralévő részére (a vírus mizériára való tekintettel is) leginkább tanulás marad, szeretném magam egy jóval nagyobb szintre fejleszteni, így sok új képpel várhatóan nem fogok jelentkezni, de Facebook oldalamon régebbi és új kidolgozásokkal is jelentkezni fogok. 

2 hozzászólás

  • Dani Szabolcs

    Üdvözletem! Az őszi gőzmozdonyos képeknek nagyon örülök, mivel én voltam a fűtő. Még Hűvösvölgyben, az állomáson jelezte a forgalom, hogy az alagút kijáratánál fotózni fognak, füstöljünk meg minden ilyen! Remélem, sikerült kellő látványelemet rácsempésznünk a képre kollégámmal együtt!

    • Davidi

      Üdvözlöm! Örülök hogy tetszik! A látvány nagyon brutál volt, nagyon nagyon szépen köszönjük! 🙂 Boldog Új Évet Kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.